Gouden uur, dé trend voor 2016 - Ontwerpstudio Nanaa
15968
post-template-default,single,single-post,postid-15968,single-format-gallery,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Gouden uur, dé trend voor 2016

31 jan Gouden uur, dé trend voor 2016

Volgens Flexa is okergoud dé kleur voor 2016. Een prachtige, warme en rijke kleur, en voor mij een absolute favoriet. Maar de kleur van het jaar word je niet voor niets. Ik ging op zoek naar de grondslag van deze kleur en op welke wijze dit ons leven en ons interieur in 2016 zal gaan veranderen. Het draait namelijk allemaal om het gouden uur: de tijd rond zonsopkomst en schemering.

Dachten we eerst dat we juist licht nodig hadden, in 2016 blijkt dat we ook het donker nodig hebben om gezond en uitgerust te zijn.

Waar licht en wit jarenlang ons interieur bepaalde, wordt juist het belang van duisternis in 2016 een belangrijk item. Verlichting en lichtvervuiling beïnvloed het leven van de mens, dier en planten enorm. Niet voor niets dat er dus jaarlijks steeds meer mensen meedoen aan Earth Hour. Tot rust komen en nieuwe energie opdoen doe je namelijk het beste in een lichtdichte omgeving. Een goede tip is dus ook om je slaapkamer in een warme, donkere aardetint te schilderen. Zo lijkt je slaapkamer in de avond nóg donkerder, waardoor je beter slaapt.

Deze trend grijpt ook weer terug op de balans tussen licht en donker, zoals we die zagen en mijn favoriete kunstperiode: de Gouden Eeuw (17e eeuw). Hollandse Meesters zoals Rembrandt wisselden glans en lichtinval af met donkere tinten, waardoor het zogenaamde clair-obscur ontstond. Dachten we eerst dat we juist licht nodig hadden, in 2016 blijkt dat we ook het donker nodig hebben om gezond en uitgerust te zijn. Zoals je sterren alleen bij een donkere hemel kunt zien, zijn donkere tinten een prachtige achtergrond voor gouden accessoires.

Laat je inspireren door de afbeeldingen hierboven, én door de tips uit de webshop hieronder. Vier de nacht!

Bron: http://www.colourfutures.com/be_dark-and-light.jsp

 

Tips uit de webshop bij deze trend

 

Windlicht copper orange, € 29,95
Via Nanaa’s
Gouden kistje met glas, € 26,95
Via Nanaa’s
Kussen bloem geborduurd, 29,95
Via Nanaa’s
Kussen ‘Ikat’ grijs, € 12,95
Via Nanaa’s
Pot ‘Plum’, € 12,95
Via Nanaa’s
Schaaltje koper, € 4,95
Via Nanaa’s

 

Volg mijn blog ook via Bloglovin

Bekijk afbeeldingsbronnen
Donker interieur met grijze banken, via Colour Futures
Kleurstalen met zicht op werkkamer, via Flexa
Vaasjes met takken, via Flexa
Slaapkamer in petrol en okergoud, via Colour Futures

 

Bewaren

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.