2016: Rose quarts & Serenity - Ontwerpstudio Nanaa
15950
post-template-default,single,single-post,postid-15950,single-format-video,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

2016: Rose quarts & Serenity

31 dec 2016: Rose quarts & Serenity

Vandaag, de laatste dag van 2015, is een mooi moment om te kijken naar de kleur van het jaar volgens Pantone. Kleuren van het jaar wel te verstaan, want voor 2016 heeft Pantone voor het eerst twee kleuren gekozen, namelijk Rose Quarts (Pantone 13-1520) en Serenity (Pantone 15-3919).

Een balans tussen warm en koud, met als overkoepelend thema de trend voor 2016: rust en well-being.

Deze twee tinten passen bij de mindset die we al kennen uit 2015, maar zich zeker voortzet in 2016. Mensen zijn op zoek naar een stukje rust en zelfs mindfulness als remedie tegen dagelijkse stress, hoge verwachtingspatronen en werkdruk. Rose Quarts is een vriendelijke tint, die zowel rust als warmte uitstraalt. Daarnaast zet Pantone de kleur Serenity, een ‘airy’ kleur die ons doet denken aan de blauwe lucht en die, zoals de naam ook al aangeeft, staat voor gemoedsrust en ontspanning in stressvolle periodes. Een balans tussen warm en koud, met als overkoepelend thema de trend voor 2016: rust en well-being.

Ook gaan deze kleuren de discussie aan over het zogenaamde ‘color judgement’, waarbij roze vaak gebruikt wordt voor meisjes en blauw voor jongens. In mijn vak zie ik dit nog vaak terug in het interieur van baby- of kinderkamers, geboortekaartjes of zelfs kleding. Pantone is van mening dat de huidige generatie kleur gebruikt als een vorm van expressie, en zich minder druk maakt over stereotypes en vooroordelen. Vooral loslaten dus en kleuren gebruiken op jouw manier en wat jij mooi vindt. Happy 2016!

Bron: https://www.pantone.com/color-of-the-year-2016

 

Trends & tips

Klik op een van de onderstaande tips om er meer over te lezen.

Kleurcombinaties

Rose Quarts en Serenity laten zich samen prachtig combineren, maar zijn ook erg mooi in combinatie met kersenrood, olijfgroen en lavendel. Pantone heeft een aantal mooie combinaties voor je samengesteld, aanrader om eens te bekijken!

Roze voor een jongen

Laat je eens niet beïnvloeden door stereotypes en kleurvooroordelen. Waarom is roze alleen voor meisjes en blauw voor jongens? In de mode zien we het al langer: mannen gaan steeds vaker roze dragen. En waarom niet? Kies kleuren die jij mooi vindt en passend vindt, zowel voor kleding als slaapkamers en geboortekaartjes. Geniet van kleur!

Voor ontwerpers

Wil je een van deze trendkleuren gebruiken voor je drukwerk of op je website? Voor Rose Quarts kies je voor je website voor RGB 247/202/201 (of #F7CAC9) en voor drukwerk CMYK 0/24/15/0. Voor Serenity kies je voor je website RGB 146/168/209 (of #92A8D1) en voor drukwerk CMYK 42/24/3/0.

Volg mijn blog ook via Bloglovin

Bekijk afbeeldingsbronnen
Video ‘Rose Quarts & Serenity’, via Pantone

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.