Marsala, de kleur van 2015 - Ontwerpstudio Nanaa
kleuradvies, kleur van het jaar, pantone color of the year, marsala, kleur trends
2946
post-template-default,single,single-post,postid-2946,single-format-gallery,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Marsala, de kleur van 2015

02 jan Marsala, de kleur van 2015

Daar is ze dan: 2015! Hopelijk ben je een beetje bijgekomen van al het feestgedruis, want een nieuw creatief jaar is alweer begonnen. En hoe kun je die beter beginnen dan met een kennismaking met de trendkleur van 2015 volgens Pantone? Ik neem je mee in de wereld van de kleur marsala (Pantone 18-1438): sterk, warm en elegant.

Marsala is passend bij de trend die we in 2015 veel gaan zien: verlangen naar warmte, geborgenheid, ambacht en luxe.

Ieder jaar kiest Pantone een kleur voor het komende jaar, en dit jaar kozen zij voor het warme marsala. Een warme, natuurlijke kleur met een hint naar rode wijn en bosbessen. Een kleur die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen en ook bij veel huidskleuren mooi staat. Daarnaast past het ook bij een trend die we in 2015 veel gaan zien: het verlangen naar warmte, geborgenheid, ambacht en luxe, waar deze kleur perfect bij aansluit.

We zien deze kleur niet alleen terug in het interieur, maar ook in grafische vormgeving, industrieel design en natuurlijk in de modewereld. Wil je deze kleur op je website of in je drukwerk gebruiken? Voor je website kies je RGB 150/79/76 en voor je drukwerk CMYK 25/77/64/11.

 

Trends & tips

Klik op een van de onderstaande tips om er meer over te lezen.

Kleurcombinaties

Marsala is van zichzelf een zware en robuuste kleur. Door deze te combineren met wit en mint maak je er een frisser geheel van. Ook groen in de vorm van planten zijn een mooie combinatie met marsala. Ook de andere trendkleur van 2015, copper orange, zal er prachtig bij combineren.

Etnisch interieur

Marsala is een mooie, warme aardetint die ook in het Midden-Oosten veelvuldig gebruikt wordt. Geef je interieur een etnisch tintje door een mooie kelim of kleed toe te passen in een of meerdere mooie aardetinten, grijs of zelfs in marsala.

Gradaties

Het kan ook erg mooi zijn om verschillende tinten van dezelfde kleur te nemen, waar bijvoorbeeld wit aan is toegevoegd voor een lichtere tint. Zo houdt je één geheel, maar zorg je voor meer diepte en variatie, zonder dat het druk wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zachte roze- en poedertinten.

 

Volg mijn blog ook via Bloglovin

Bekijk afbeeldingsbronnen
Marsala in de keuken, via Couleurs de Tollens
Vrouw met marsala-kleurige top, via Shop Daily Chic
Dekbed in marsala, via Urban Outfitters
Pantone cookies, via Kravetcolors
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.