Mijn leven als ontwerper - Ontwerpstudio Nanaa
16055
post-template-default,single,single-post,postid-16055,single-format-gallery,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Mijn leven als ontwerper

25 mrt Mijn leven als ontwerper

Eigenlijk vind je op mijn blog berichten over leuke trends, tips voor je interieur, verslagen van bijvoorbeeld de Woonbeurs en natuurlijk producten uit webshop Nanaa’s, maar ik heb je nog nooit een kijkje in mijn leven en werk als ontwerper gegeven. Natuurlijk kun je hier wat meer informatie over mij vinden op de website, maar ik geef je ook graag een kijkje in mijn leven en werk als als grafisch- en interieurontwerper. Aangenaam kennis te maken!

Wist je dat ik niet kan kiezen tussen een dagje IKEA, kringloopshoppen of een designmuseum? En heel eerlijk: bij mij thuis staat een replica Eames chair ook gewoon naast een IKEA-meubel.

Aangenaam kennis met je te maken
Mijn naam is Rianne van der Putten, geboren in 1990 te Helmond en dus een echte Brabantse. Nuchter, enthousiast en ambitieus, met een passie voor design, interieur, architectuur en vintage. Wist je dat ik niet kan kiezen tussen een dagje IKEA of een dagje kringloopshoppen? Mooie, nieuwe ontwerpen bekijken of juist snuffelen tussen moois uit vervlogen tijden. Maar ook design staat hoog op mijn interesselijstje als interieurontwerper. En heel eerlijk: bij mij thuis staat een replica Eames chair ook gewoon naast een IKEA-meubel. ;-)

Grafisch ontwerper
In 2011 studeerde ik af als grafisch ontwerper aan het SintLucas te Boxtel. Een fantastische tijd, waar ik me had kunnen ontwikkelen tot zelfstandig ontwerper. Waarom ik voor deze opleiding koos? Als jong meisje in de brugklas ontdekte ik Clubs.nl, een platform waar je je eigen club/website kon maken over een eigen onderwerp. Ik maakte met Photoshop mijn eigen afbeeldingen voor op mijn ‘club’, en hier kreeg ik veel leuke reacties op. Zo veel zelfs, dat ik toen in opdracht (gratis, dat dan weer wel) banners, logo’s en andere afbeeldingen ging ontwerpen voor andere clubleden. Ik herinner me zelfs een moment dat ik me af ging vragen of ik dit ook kon gaan studeren, zodat ik hier mijn beroep van zou kunnen maken. Mijn boekverslagen werden langzaam grafische pareltjes (voor zover dat uiteraard kan als middelbare scholier), maar het feit dat je absoluut geen Comic Sans kunt gebruiken en dat WordArt al helemaal uit den boze was, maakte ik mijn klasgenoten al snel duidelijk. Na de HAVO was de MBO-opleiding tot grafisch ontwerper voor mij dan ook een logische stap.

Interieurontwerper
Tijdens mijn opleiding aan het SintLucas kwam ik ook in aanraking met het interieurvak. Zelf kwam ik uiteraard niet verder dan het telkens restylen van mijn slaapkamer, maar ik dacht dat dat bij het leven van een creatieveling hoorde dat je dat deed. Toch bleef het kriebelen, en koos ik er voor om in mijn schoolopdrachten steeds vaker interieur en styling toe te passen. Langzaam kwam er een overgang en balans tussen 2D- en 3D-vormgeving, na mijn afstuderen startte ik als zelfstandig ondernemer en koos ik voor de opleiding Interior Design & Styling aan de Jan des Bouvrie Academie. Een full time HBO-opleiding, maar wel met maar twee vaste dagen aan de academie, waardoor ik mijn studeertijd kon afwisselen met het opbouwen van mijn portfolio en klantenkring als zelfstandig ontwerper. Hier viel alles op zijn plek: ik had op de opleiding enorm profijt van mijn ervaring en opleiding als grafisch ontwerper, en ik kon me ontwikkelen in mijn passie voor kleur, materiaal en compositie. En zelfs ik had nooit gedacht dat deze twee vakgebieden zoveel raakvlakken hadden!

En nu?
Mijn werk als ontwerper is enorm leuk, druk en veelzijdig. Je kijkt continu om je heen en bent eigenlijk altijd bezig met je vak. Naast mijn werkzaamheden als zelfstandige, heb ik er na mijn afstuderen in 2015 voor gekozen én de kans gekregen om full time aan de slag te gaan bij een interieurarchitectenbureau. Hier heb ik de functie van grafisch- en interieurontwerper, dus wie zegt dat je niet met meerdere opleidingen gecombineerd één toffe functie kunt hebben? ;-) Naast dit alles vind ik het ook super leuk om mensen blij te maken met mooie interieuritems, dus was twee jaar geleden de stap naar een eigen webshop genaamd Nanaa’s een logische keuze.

Veel? Zeker, maar wel allemaal even leuk en ook té leuk om mee op te houden.

En ik heb nog zeker tijd voor jou!
Mooie ontwerpen maken, mensen blij maken en jouw onderneming of interieur nét dat beetje extra aandacht geven die het verdiend: dat is waar ik iedere dag met veel plezier aan werk. Benieuwd waar ik jou mee van dienst kan zijn? Neem gerust contact met me op, dan kunnen we elkaar écht leren kennen.

 

Volg mijn blog ook via Bloglovin

Bekijk afbeeldingsbronnen
Bovenstaande foto’s zijn zelfgemaakte foto’s.
Meer zien? Volg de studio op Instagram: @studionanaa
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.