'Nederland Verbouwt' kijkt mee - Ontwerpstudio Nanaa
16247
post-template-default,single,single-post,postid-16247,single-format-gallery,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

‘Nederland Verbouwt’ kijkt mee

  • interieurontwerp voor en na
  • interieurontwerp voor en na

12 feb ‘Nederland Verbouwt’ kijkt mee

Alweer vier maanden zijn we volop aan het klussen in onze jaren ’30 woning, en in november liet ik je al de eerste voor- en na-foto’s zien. Inmiddels is er uiteraard nog meer gebeurt, en begint de bovenverdieping steeds meer op een bewoonbaar huis te lijken. Eind februari willen we gaan verhuizen naar de bovenverdieping, omdat we per 1 maart de huur van onze woning hebben opgezegd. Tijd om te gaan wonen in ons droomhuis!

Het programma Nederland Verbouwt gaat ons tot 1 maart volgen. Ik ben heel benieuwd hoe we straks uit de letterlijke verf komen op televisie met ons Brabantse accent!

Bijna klaar?
We hebben de afgelopen maanden weer flinke stappen gemaakt in ons huis. De elektra op de bovenverdieping is vernieuwd, de installaties zijn van beneden naar de zolder verplaatst, de plankenvloer is verstevigd, de oude balkenplafonds zijn onder handen genomen, de badkamer is voorzien van beton ciré (daarover binnenkort meer!), er zijn twee dakramen geplaatst, het complete dak is geïsoleerd en opgeknapt, de dakkapel is op de zinken kraallijst na klaar en alle nieuwe kozijnen zitten op de bovenverdieping erin. We hebben veel zelf gedaan, maar hier en daar ook hulp gekregen van familie, vrienden en vakmannen.

Nederland Verbouwt
Het leuke aan onze verbouwing is ook dat we via een foto op Instagram (hoera voor social media!) contact hebben gekregen met de AVROTROS voor het nieuwe programma Nederland Verbouwt. Dit programma, wat vanaf aanstaande maandag 13 februari iedere dag op NPO3 te zien is, volgt per aflevering twee verbouwingsverhalen. Ze vonden het leuk om ons verhaal te gaan volgen tot aan onze deadline van 1 maart voor de bovenverdieping. Gaan we het halen of niet? Dat is voor ons ook nog een uitdaging! Afgelopen zaterdag 11 februari was de ploeg voor het eerst bij ons om een deel van de verbouwing vast te leggen. Super leuk, maar ook erg bijzonder om ineens een camera op je gezicht gericht te krijgen. Ik ben heel benieuwd hoe we straks uit de letterlijke verf komen op televisie met ons Brabantse accent. ;-) Binnenkort op televisie dus!

De ploeg filmt Benjamin tijdens het klussen.
Een selfie met de TV-ploeg en onze vrienden Dirk en Tijn.

 

Hoe gaan we verder?
We hebben nog heel veel stappen te zetten, maar voor nu ligt de prioriteit op de bovenverdieping. Aanstaande dinsdag zal de vloer worden geëgaliseerd zodat vrijdag de vloer gelegd kan worden, en tussendoor moeten er nog kozijnen en deurlijsten geschilderd worden, en beneden in de gang wordt de vloer uitgebroken zodat het meeste breek- en stofwerk gedaan is om de nieuwe bovenverdieping te beschermen. Aankomend weekend kunnen we dan hopelijk alle wanden boven schilderen, zodat we in de week erna kunnen beginnen met inrichten en verhuizen. De badkamer is nog een project apart, omdat het stucwerk lang de tijd nodig had om te drogen (7 weken!). Binnenkort zal ik een apart blogbericht wijden aan onze nieuwe badkamer, omdat ik ontzettend trots ben op het feit dat ik deze zelf heb kunnen ontwerpen.

Binnenkort hoop ik je te kunnen vertellen dat we er wonen en dat we het ontzettend naar ons zin hebben!

Volg mijn blog ook via Bloglovin

Bekijk afbeeldingsbronnen
De foto’s zijn zelfgemaakt en Funda foto’s van ons huis.
Meer zien? Volg de studio op Instagram: @studionanaa

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.