Pantone, drukwerk tot interieur - Ontwerpstudio Nanaa
2858
post-template-default,single,single-post,postid-2858,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Pantone, drukwerk tot interieur

24 okt Pantone, drukwerk tot interieur

Pantone-kleuren zijn onlosmakelijk verbonden met mijn vakgebied grafische vormgeving. Eenvoudig gezegd zijn dit inktkleuren die vooraf gemengd worden, en dus niet tijdens het drukproces zoals het geval is bij CMYK. Waar deze CMYK-kleuren dus per drukproces verschillend resultaat kunnen geven, zijn Pantone-kleuren kleurvast, altijd hetzelfde en betrouwbaar om te gebruiken voor het drukken van je logo en huisstijl. Deze kleuren zijn vastgesteld binnen het Pantone Matching System, waardoor deze kleuren bij iedere drukkerij waar ook ter wereld gelijk zijn.

Jaren richtte Pantone zich op de wereld van grafische vormgeving, maar zetten nu ook een stap naar interieur en lifestyle.

Pantone richt zich al jaren op de wereld van grafisch vormgevers en drukkerij, maar steeds vaker zie je het ook terugkomen in het interieur. Ze maken jaarlijks de kleur van het jaar bekend en samen met het merk Seletti ontwikkelen ze interieur- en lifestyleproducten in de herkenbare Pantone-stijl. Creatieve ondernemers kunnen hun hart ophalen, want handige opbergrekken en zelfs koffiekoppen verschijnen steeds vaker in de kantoren.

 

 

Niet alleen productontwerpers laten zich inspireren door het wereldwijd bekende Pantone, ook kunstenaars laten zich graag inspireren door het kleursysteem. Zoals ook fotografe Emilie Guelpa, zij zette het de Pantone-kleuren in om kleine taartjes die ze fotografeerde voor een magazine.

 

 

Volg mijn blog ook via Bloglovin

Bekijk afbeeldingsbronnen
Wandopberger Pantone, via Metropolitan Decor
Pantone schalen, via Deco Tendency
Kerstballen Pantone, via Ingrid Jansen
Pantone tarts door Emilie Guelpa, via Fubiz
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.