Huisarts logo Huisartsenpraktijk 't Heelhuis - Ontwerpstudio Nanaa
16322
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16322,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Huisartsenpraktijk ’t Heelhuis

Categorie
Branding
Over dit project

Voor Huisartsenpraktijk ’t Heelhuis in Helmond ontwierp ik het huisarts logo van de praktijk. Het kleurgebruik in het logo is fris: met mintgroen en wit, gecombineerd met donkerblauw voor meer contrast en pit. Daarnaast is er een rood accent gebruikt, namelijk de esculaap. De esculaap is een universeel icoon, wat herkenbaarheid geeft aan een huisarts logo. De kleuren zijn passend bij de tijd van nu en geven het logo een vriendelijk karakter.

Voor een huisarts logo is het belangrijk dat het vriendelijk, uitnodigend en warm oogt. Niet iedereen vindt het immers leuk om een huisarts te bezoeken. Het logo wordt gebruikt op zowel de interne als externe communicatie van de praktijk. Bijvoorbeeld op de website. Naast het logo maakte ik voor ’t Heelhuis ook het ontwerp voor de belettering op de buitenzijde van het pand. Op deze manier is de praktijk voor haar patiënten goed zichtbaar.

Het logo is zowel op een donkere achtergrond als op een witte achtergrond te gebruiken. Hiervoor heb ik diverse varianten van het huisarts logo ontworpen, die op verschillende manieren ingezet kan worden. Dit is onderdeel van het huisstijl handboek. Ben jij ook op zoek naar een eigen huisstijl met bijbehorend huisstijl handboek? Neem dan gerust contact met me op voor de mogelijkheden.

 

Gerealiseerd in

Maart 2016