Tuinontwerp met cortenstaal - Jaren' 30 woning - Ontwerpstudio Nanaa
18278
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18278,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Tuinontwerp jaren ’30, Helmond

Categorie
Interieurontwerp
Over dit project

Naast de verbouwing van mijn eigen jaren ’30 woning in Helmond (Mierlo-Hout) maakte ik het tuinontwerp met cortenstaal. Het tuinontwerp heeft een modern maar landelijk karakter. Door het gebruik van bijvoorbeeld cortenstaal in de tuin worden hoogteverschillen op het perceel van zo’n 935 m² opgevangen.

In de tuin komt onder andere een gepotdekselde garage van zo’n 16 meter lang. Het zwarte hout geeft een mooi contrast met de lichte bestrating en het groen van de planten en bomen. Daarachter komt een tuinoverkapping met buitenkeuken. De gestucte buitenhaard is tegelijkertijd een barbecue. Onder de overkapping zal de eetplek gerealiseerd worden, met een grote eettafel waar met familie en vrienden gegeten kan worden.

Tegenover de overkapping kijk je uit op de tuinkas, moestuin, het kippenhok en bijbehorende kippenweide. Uiteindelijk zullen hier drie kippen gaan scharrelen! Dit zorgt voor gezelligheid en leven in de tuin én natuurlijk verse eieren.

Aan de achterzijde van de jaren ’30 woning wordt het loungeterras gerealiseerd. Ook hier komt het tuinontwerp met cortenstaal goed naar voren. Het terras met loungeset ligt iets hoger, wat opgelost wordt met een rand van cortenstaal. Ook steekt dit qua kleur mooi af bij de betonstuc buitengevel. Oorspronkelijk was voor deze aanbouw een relatief goedkope baksteen gebruikt door de vorige eigenaar. Hierdoor kwamen de oude bakstenen met knipvoeg van het huis daarachter niet tot zijn recht. Daarom is er binnen het ontwerp besloten om de buitengevel te stucen.

Op dit moment wordt het tuinontwerp met cortenstaal gerealiseerd. Ik kan dan ook niet wachten met het inrichten en stylen van de tuin! Mede met producten van mijn eigen webshop Nanaa’s Online Conceptstore, gaat dit zeker goedkomen.

Benieuwd wat ik voor jouw interieur, tuin of verbouwing zou kunnen betekenen? Lees hier meer en neem vrijblijvend contact met me op.

 

Gerealiseerd in

2020