Project: jaren '30 woning - Ontwerpstudio Nanaa
16201
post-template-default,single,single-post,postid-16201,single-format-gallery,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Project: jaren ’30 woning

12 nov Project: jaren ’30 woning

Happy new home! Het is een tijdje wat rustiger rondom de ontwerpstudio, en dat is niet zonder reden. Sinds begin oktober zijn we de trotse eigenaren van een prachtige, vrijstaande jaren ’30 woning in het centrum van Mierlo-Hout. En als interieurontwerper jeuken mijn handen om dit pareltje aan te pakken en om te toveren tot een woning anno 2016/2017. Een woning die van top tot teen gerenoveerd dient te worden, omdat er sinds de jaren ’70 weinig aan veranderd en verbeterd is.

Toeval of niet, de woning staat in dezelfde straat als waar ik ben geboren en als klein meisje ben opgegroeid. Dat vind ik bijzonder!

Let’s meet!
Onze nieuwe woning staat in Mierlo-Hout, een wijk behorend bij Helmond. Toeval of niet, de woning staat in dezelfde straat als waar ik ben geboren en als klein meisje ben opgegroeid. De woning heeft typische jaren ’30 kenmerken, zoals een kleine erker aan de voorzijde, schuine kap vanaf de eerste verdieping en kleine ramen. Absoluut geen bouwval, maar het heeft wel wat voeten in de aarde om dit huis om te toveren tot een woning van nu.

Help, waar ga je beginnen?
We zijn gestart op de bovenverdieping, de zolder en het dak. Wij hebben ervoor gekozen om allereerst de kozijnen aan te pakken. Deze worden in de gehele woning, zelfs op zolder, vervangen door nieuwe hardhouten kozijnen met extra dik isolerend glas. Deze kozijnen laten we vervaardigen in jaren ’30 stijl met veel detaillering en hardstenen vensterbanken. De volgende stap was meer licht en ruimte creĆ«ren op de bovenverdieping, wat we doen door middel van een grote dakkapel over bijna de gehele breedte. Omdat we de badkamer naar boven gaan verplaatsen, is het prettig om daar meer licht en ruimte te hebben. Daarnaast maken we er een mini-slaapkamertje ook een stuk groter mee! Naast de dakkapel laten we ook het dak geheel van buitenaf isoleren, voor meer wooncomfort en lagere energielasten.

Op de benedenverdieping hebben we een wand tussen de woonkamer en de keuken weggehaald voor een grote leefruimte. Een deel van de (rotte) houten vloer op de benedenverdieping is verwijderd, en de gehele benedenverdieping zal straks een betonvloer krijgen met vloerverwarming.

Hieronder zie je de plattegrond zoals wij op dit moment voor ogen hebben hoe de nieuwe indeling en het interieur zal moeten worden:


 
Hoe gaan we verder?
We zijn net een maandje onderweg, en er is al veel werk verzet. De volgende stap is het vervangen van de vloeren/plafonds op de bovenverdieping en de zolder, waarna we ook een van de slaapkamers op de bovenverdieping omtoveren tot een badkamer met vloerverwarming, ligbad en luxe regendouche vanuit het plafond. We houden dan twee grote en een kleine slaapkamer over op de bovenverdieping. Zodra de gehele bovenverdieping gereed is, gaan we boven wonen om teveel dubbele woonlasten te voorkomen.

De benedenverdieping krijgt ook geheel nieuwe kozijnen, de trap en binnenkozijnen en -deuren worden opgeknapt, de vloer gaat van planken naar beton met vloerverwarming met uiteindelijk een PVC-vloer in visgraat, de en suite-kamer krijgt stalen schuifdeuren en dubbele tuindeuren naar buiten, de open haard wordt geheel gerenoveerd tot een houtkachel met ombouw, er komt een nieuwe keuken met keukeneiland, de bijkeuken met mini-badkamer beneden wordt meegenomen en uiteindelijk wordt de oude badkamer omgetoverd tot de nieuwe ontwerpstudio met dubbele tuindeuren naar buiten. Ook de buitengevel wordt in de renovatie meegenomen.

We gaan gestaag door met ons project, om dit prachtige jaren ’30 huis om te toveren tot ons eigen plekje. Op mijn blog houd ik je in de tussentijd op de hoogte van de vorderingen. Ben jij ook bezig met je eigen project, groot of klein? Neem gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden voor een advies en/of ontwerp.

Ik ben ook erg benieuwd wat je van ons project vindt, en mocht je nog goede verbouwtips hebben zijn die ook altijd welkom!

 

Volg mijn blog ook via Bloglovin

Bekijk afbeeldingsbronnen
Zwarte keuken met wit blad, via My Scandinavian Home

Trap met lambrisering en visgraat vloer, via Esther Canisius op Walhalla
Zwart stalen schuifdeuren en visgraat vloer, via Do’s Interiors op Hoog Design
Haard met meubel, via Gartner
Bankje in erker, via Met Mijke Interior
Badkamer, eigen 3D-ontwerp
Inbouwkast op slaapkamer, via vtwonen

Overige foto’s zijn zelfgemaakt en Funda foto’s van ons huis.
Meer zien? Volg de studio op Instagram: @studionanaa

2 Reactie's
  • Martin van der Putten
    Geplaatst op 16:13h, 13 november Beantwoorden

    Nou wat ik ge zien heb wort er hard ge werkt aan jullie jaren 30 huis wij wensen jullie veel sukses gr Ome Tini en Tante Henriette

  • Lisette
    Geplaatst op 20:17h, 14 december Beantwoorden

    Mooie voor & na foto’s! We zijn er gister even langs gereden en je ziet al echt een groot verschil.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.