Trendkleuren voor 2014 - Ontwerpstudio Nanaa
trendkleuren, trendkleur, trendkleuren 2014, trendkleur 2014, interieurkleur 2014, pantone
1561
post-template-default,single,single-post,postid-1561,single-format-gallery,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Trendkleuren voor 2014

09 jan Trendkleuren voor 2014

De feestdagen zijn achter de rug, het nieuwe jaar 2014 is begonnen. Iedereen start weer met goede voornemens, maar wat ik nog belangrijker vind: wat zijn de trendkleuren voor 2014? Op het gebied van grafische- en interieurvormgeving verschillen deze onderling, maar beide zijn ze prachtig.

De trendkleuren voor 2014 zijn Radiant Orchid: een warm paars met ondertonen van fuchsia en roze, en Teal: een mix van diep groen-blauw.

Ieder jaar kiest Pantone een kleur voor het komende jaar, en voor 2014 is er gekozen voor Radiant Orchid (Pantone 18-3224), een warm paarse kleur met ondertonen in fuchsia, paars en roze. Volgens Pantone staat deze kleur voor ‘great joy, love and health’. Wil je deze kleur op je website of in je drukwerk gebruiken? Voor je website kies je RGB 177/99/163 en voor je drukwerk CMYK 33/72/0/0.

Jaarlijks komt Flexa met het boek Flexa ColourFutures, samengesteld door het ColourLab van AkzoNobel, dé bijbel op het gebied van trendkleuren. Dit jaar moedigen ze je aan om nieuwe mogelijkheden te verkennen en te benutten in alledaagse ruimten. Hierbij kozen zij voor 2014 voor de kleur Teal, een mix van diep groen-blauw. Deze kleur staat voor balans, verfijning, kalmte en veelzijdigheid. De code van deze kleur is P0.20.40, en te mengen bij een verfspeciaalzaak in onder andere Flexa Strak op de Muur/Strak in de Lak of Flexa Creations.

 

Trends & tips

Klik op een van de onderstaande tips om er meer over te lezen.

Teal en oker

De kleur teal laat zich goed combineren met okergele, en zorgt voor en mooie, warme combinatie in je interieur.

Durf te kleuren

Durf eens een hele ruimte in één kleur te schilderen, bijvoorbeeld een van de trendkleuren van 2014. Vaak kiezen mensen voor één gekleurde wand, maar vaak in kleinere ruimtes kan één kleur eenheid en rust brengen. Breng in je meubilair en accessoires rust door bijvoorbeeld met wit- en grijstinten te werken.

Gradaties

Het kan ook erg mooi zijn om verschillende tinten van dezelfde kleur te nemen, waar bijvoorbeeld wit aan is toegevoegd voor een lichtere tint. Zo houdt je één geheel, maar zorg je voor meer diepte en variatie, zonder dat het druk wordt.

 

 

Volg mijn blog ook via Bloglovin

Bekijk afbeeldingsbronnen
Timeless Teal, via Perfectly Imperfect
Radiant Orchid ijsje, via WGSN Colour Archive
Kleurenpalet Radiant Orchid, via Tempodadelicadeza
Waxinelichthouders in Teal, via Save on Crafts
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.